Cel mai mare spital de cronici din județul Brașov

Centrul Medical Maria, unitate spitalicească privată, vine atât în ajutorul pacienților cronici cu afecțiuni neurologice, psihice, cu afecțiuni grave, aflați în fază terminală, precum și a persoanelor vârstnice aflate în incapacitate de a se îngriji singure la domiciliu. Centrul are în structura sa o Bază de tratament pentru Recuperarea neurologică. În perioada 2020-2022, Centrul Medical Maria a oferit suport pacienților din județul Brașov cu COVID, activitate continuată și în prezent prin evaluarea lor în regim de spitalizare de zi.

Dezvoltare

2011
2011 : Centru rezidențial pentru vârstnici cu proceduri de kinetoterapie
2011
2013
2013 : Obținerea avizului de la Ministerul Sănătății
- Recuperarea medicală neurologică
2013
2015
2015 : Obținerea avizului de la Ministerul Sănătății
- Compartiment Îngrijiri Paliative 30 paturi
- Compartiment Psihiatrie Cronici 31 paturi
- Compartiment Recuperare Medicală - Neurologică
30 paturi
- Bază de tratament pentru recuperare
- Cabinet psihologic
2015
2020 - 2022
2020-2022: Spital suport COVID
Centru de evaluare în regim de spitalizare de zi
2020 - 2022
2023
2023: Deschiderea complexului “Maria Wellness” care va conține:
- Spa
- Centru de detofixiere și nutriție
2023

Scop

Îmbunătățirea stării de sănătate mintală și a deficientelor neuro-motorii, psihice, etc. ale pacienților, pentru că aceștia să dobândească o viață independentă și să se reintegreze în familie și în comunitate.

Misiune

Creșterea calității vieții vârstnicilor și a persoanelor cu dizabilități.

Viziune

Centrul Medical “Maria” se va dezvolta ca unitate spitalicească privată, în contract cu CASJ, în care pacienții vârstnici, cei cu dizabilități generate de afecțiuni cronice neurologice, psihice, cardio-vasculare, respiratorii, ortopedice, etc., vor fi tratați și recuperați, iar, la nevoie, vor fi transferați într-o nouă secție de interne ce se va organiza în cadrul aceluiași spital. Centrul Medical Maria va oferi posibilitatea diagnosticării și tratării afecțiunilor acute prin internare în regim de spitalizare de zi sau continuă în secțiile cu profil de Interne ale spitalului. Se dorește și înființarea unui centru de zi pentru vârstnici, precum și a unor programe de recuperare ambulatorie și de hidroterapie.

În prezent se lucrează la deschiderea unui centru SPA și a unui centru de detofixiere și nutriție, sub numele de ,,Maria Wellness”, destinat creării și menținerii unei stări de bine, exclusiv pentru adulți.

Diplome și certificări

Centrul Medical Maria este avizat oficial de Ministerului Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov. De asemenea, Centrul deține Certificat de Acreditare din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și a primit diploma de recunoștință de la Colegiul Medicilor din România pentru contribuția și implicarea avute în gestionarea și lupta împotriva COVID-19. Personalul medical și nemedical a primit nenumărate mulțumiri de la pacienți și apărținătorii acestora.

diploma
d3-1
WhatsApp Image 2022-10-17 at 12.09.10
00203b77_1
diploma 5

Ai o întrebare?

Vizitează pagina Utile sau ia legatură cu noi.